|  | 

Dakkapel

Wat kost een dakkapel?

img-responsive

De kosten van een dakkapel

Als u overweegt om een dakkapel te laten bouwen maar nog twijfelt om de prijs, of gewoon graag wil weten wat een dakkapel gemiddeld kost, dan zit u hier goed. N-O-W heeft alle relevante informatie tot een handig artikel. Op deze pagina vindt u alles over de kosten van een dakkapel. Zo worden enkele factoren die invloed hebben op de prijs toegelicht en zullen er enkele dingen worden benoemd waar u op moet letten.

Breedte

Hoe breder de dakkapel, hoe hoger de kosten. Zo kost een dakkapel van 2 meter minimaal 3000 euro, wat kan oplopen tot 3500 euro. Dit ligt aan de staat van afwerking en aan eventuele toevoegingen zoals zonwering. De kosten van een dakkapel met een breedte van 5 meter kunnen oplopen tot 5000 euro. Wilt u een dakkapel breder dan 7 meter? Dan ligt de prijs zeker hoger dan 6000 euro, maar het is dus zeker mogelijk.

Materiaal

Het materiaal van uw dakkapel is ook een belangrijke factor. U kunt kiezen tussen een kunststof, houten of polyester dakkapel. Die laatste kost aanzienlijk meer dan de kunststof en houten variant. Hier geldt wel: hoe hoger de prijs, des te beter de kwaliteit. Een houten variant geeft bijvoorbeeld wel karakter en is makkelijk te onderhouden, maar isoleert minder goed dan de andere materialen en heeft een kortere levensduur.

Afwerking

Ook voor de afwerking van de binnenkant van de dakkapel kunt u de kosten inschatten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de binnenkant niet af te werken. Dan zullen de balken, folies en isolatiemateriaal nog zichtbaar zijn. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de binnenkant zelf af te werken, zodat u alleen betaalt voor het materiaal die u hiervoor nodig heeft. Maar u kunt dit natuurlijk ook laten doen door een specialist. Tenslotte is het ook een mogelijkheid om een zolderverbouwing als afwerking te laten dienen. Wanneer u wanden, ingebouwde kasten of bergruimte plaatst.

Verder belangrijk

Er zijn nog meer dingen om rekening mee te houden bij de kostenindicatie. Zo wordt er bij de kosten van een dakkapel vaak uitgegaan van een vaste ramen of draairamen, let hierop als u bijvoorbeeld draai-kiepramen wilt. De kosten worden ook opgesteld voor dakkapellen met een hellingshoek van 35 tot 45 graden. Als uw dak een afwijkende hellingshoek heeft, dan stijgen de kosten. Tenslotte wordt er ook vaak uitgegaan van een kozijn met de hoogte van 1.10 meter. Een afwijkende kozijnhoogte zorgt dan ook voor een hogere prijs.

Offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan via de website Dakkapelhetnoorden.nl meerdere offertes aan voor een nieuwe dakkapel. Uw aanvraag is kosteloos en vrijblijvend. Binnen 24 uur ontvangt u de maximaal 5 offertes.

Tags
wat-kost-een-dakkapel

ABOUT THE AUTHOR