|  | 

Isolatie

Wat is thermische isolatie?

img-responsive

Op de meeste plaatsen ter wereld is de warmte van de zon en de elektrische apparaten te weinig om het hele jaar door de leefruimtes warm te houden. Hierdoor is er een verwarming nodig. Door goed te isoleren, kunt u warmte binnen in de leefruimtes houden. Dit zorgt voor een optimaal comfort en een lage energierekening. In dit blogartikel van N-O-W leest u meer over thermisch isoleren.

Waar kunt u thermisch isoleren?

Thermische isolatie kan eigenlijk door het hele huis. Zo kunt u uw spouwmuren laten isoleren, uw vloeren, uw dak en u kunt kiezen voor dubbel of zelfs driedubbel glas. Bij warmte-isolatie gaat het erom dat u een slimme combinatie van isolatiemaatregelen neemt, zodat de isolatiemaatregelen elkaar kunnen versterken. Zo kan het zijn dat u uw dak al geïsoleerd heeft, maar de warmte door de spouwmuur verdwijnt. Ook kunt u wel dubbelglas hebben, maar geen spouwmuurisolatie. Hierdoor kan de warmte nog steeds uit uw spouwmuur komen.

Spouwmuur

Ongeveer 25% van de warmte verdwijnt door uw muren heen. De isolatie van de spouwmuren houdt deze 25% binnen. Afhankelijk van de afnemer is spouwmuurisolatie erg goedkoop en binnen een dag klaar. Het aller beste is nog dat u uw spouwmuurisolatie zo heeft terug verdiend. Gemiddeld duurt dat namelijk maar tussen de drie tot vijf jaar!

Vloerisolatie

Door vloerisolatie te nemen, bespaart u niet heel erg veel gas. Zeker niet in vergelijking met spouwmuurisolatie of dakisolatie. Toch is het aangeraden om uw woning vloer of kruipruimte-isolatie te geven. Door de kruipruimte en vloer komt namelijk tocht, vocht en kou. Dit zorgt ervoor de dat de gevoelstemperatuur tot wel drie graden kan zakken.

Zolderisolatie

Een belangrijk ding om te isoleren is uw zoldervloer of dak. Dit komt omdat warmte altijd opstijgt en hierdoor kan er zonder isolatie ruim 30% van de totale warmte uit uw woning verdwijnen. De zolder kunt u zowel van binnen als van buiten isoleren, afhankelijk wat uw wensen zijn. Hierdoor kunt u de zolder als warme slaapkamer of hobbykamer gebruiken. Als u uw zolder alleen als opslagplaats gebruikt, is vloerisolatie vaak voldoende om uw zolder te isoleren. Zolderisolatie is ook goedkoper dan dakisolatie. Als uw zolder als een echte woonruimte wordt gebruikt, kunt u beter zowel het dak als de vloer isoleren. Dit zorgt voor de beste isolatie, maar is wel wat duurder.

Geluidsisolatie

Door uw huis te isoleren, beschermt u niet alleen uw woning voor kou, ook tegen geluid. Dit komt doordat isolatie erop gericht is om lucht in te sluiten, terwijl geluid bestaat door een verandering in de luchtdruk waardoor de lucht gaat trillen en er een geluidsgolf ontstaat. Lucht die ingesloten is, kan echter niet trillen en daardoor wordt de geluidsgolf onderbroken. Geluidsisolatie kan zowel van binnen naar buiten werken, als andersom. Om voor geluidsisolatie te zorgen kunt u uw muren laten isoleren, uw vloer, uw dak of dubbel glas laten plaatsen.

Een isolatiefirma inschakelen?

Overweegt u een isolatiefirma in te schakelen voor de aanbreng van thermische isolatie? Via www.wtisolatie.be uit Brugge komt u direct in contact met een isolatiespecialist. WT Isolatie heeft meer dan 15 jaar ervaring en hanteert aantrekkelijke tarieven.

thermische-isolatie

ABOUT THE AUTHOR