|  | 

Badkamer

Badkamer renoveren

img-responsive

Om diverse redenen kan u de keuze maken voor het renoveren van uw badkamer. Wellicht heeft u een oud huis gekocht waar u het nodige zelf aan moet verbouwen, of is de bestaande badkamer eenvoudigweg niet naar uw smaak. Ook wanneer u al een tijd over dezelfde badkamer beschikt kan het fijn om zo nu en dan de boel eens helemaal om te gooien. Bij het renoveren van uw badkamer kunt u in principe alle kanten op die u wilt. Wel is het een flinke klus waar een aantal essentiële zaken bij komt kijken. Daarbij is het ook goed om een overzicht van de verwachte kosten te hebben.

Schets een plan

Bij het renoveren van de badkamer is het noodzakelijk om eerst met een plan te komen. Hierbij is het zaak om dit plan letterlijk op papier te zetten. U schetst de grootte van de badkamer en tekent hier de afzonderlijke elementen in. Zo krijgt u een overzicht van wat er in uw badkamer past, maar ook wat minder goed mogelijk is. Het op een zo praktische manier inrichten van uw badkamer kan een flinke puzzel zijn. Daarom is het goed om u van tevoren te verdiepen in de afmetingen van onderdelen als wasbakken, douchecabines en eventueel een bad. Zo is een standaard wasbak al gauw zo’n 80 tot 90 centimeter breed en een dubbele wasbak minstens 130 centimeter. Een douchecabine is vaak vierkant, vanaf zo’n 70 bij 70 centimeter en een bad is al gauw 170 cm in lengte. Ook houdt u rekening met meubels, zoals handdoekenkasten.

De juiste materialen

Na het schetsen van uw plan is het zaak om de juiste materialen te kiezen om uw badkamer mee te renoveren. Het materiaal waaruit uw bad, wasbak, toilet en andere zaken bestaat kan variëren in kwaliteit, merk, duurzaamheid en tal van andere zaken die van invloed kunnen op zowel de prijs als de keuze. Tegels voor aan de muur in uw badkamer of aan de wand van het bad kunnen variëren van zo’n 25 euro per vierkante meter tot wel 100 euro per vierkante meter. Ook bij sanitair kan het gebruikte materiaal sterk van invloed zijn op de kostprijs, evenals de plek en manier waarop het sanitair geplaatst moet worden.

Totaalplaatje

Een gehele badkamerrenovatie kan door een variatie in materialen, sanitair, meubels en andere toepassingen verschillend in luxe en kwaliteit al gauw oplopen. Hierbij dient u te rekenen in duizenden euro’s. De doe-het-zelver kan dan uitkomen op circa 5.000 euro. Schakelt u de hulp van experts in of maakt u minder gebruik van budget materialen, dan is circa 10.000 euro een reëel bedrag. Het aanvragen van een offerte voor het renoveren van uw badkamer biedt veel inzicht in de kosten.

Wilt u meer weten over het renoveren van uw badkamer en de voor- en nadelen daarvan? Neem dan eens contact op met Geert van Dorpe. Vakman in badkamerrenovatie.

badkamer-renoveren

ABOUT THE AUTHOR