|  | 

Badkamer

Badkameraccessoires ophangen

img-responsive

Badkamer accessoires ophangen, het lijkt lastig, maar met wat handige trucs is dat het zeker niet. Uw badkamer knapt er enorm van op en is stukken beter schoon te houden. Een badkamer kunt u aankleden zoals u dat zelf wil. Wel is een en ander natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw badkamer, maar daarom niet minder belangrijk. Een kleine badkamer wordt alleen maar prettiger in gebruik als er goed nagedacht is over een functionele indeling en opbergcapaciteiten.

Accessoires variëren van handdoek rek en tandenborstelhouder tot spiegelkastje en zeephouder in de douche. Er zijn twee manieren om uw accessoires aan te brengen, met een boor of met een lijmsysteem. De meeste lijmsystemen bestaan uit een deel dat u op de tegel lijmt, het aanbrengstuk, en een deel dat u daaroverheen aanbrengt, het opzetstuk. Voordeel hiervan is dat u geen gaten hoeft te boren en er geen kans is op schade. Nadeel is dat de collectie beperkter is, immers, alleen de producten die de fabrikant van het systeem maakt, zullen passen.

Bij boren heeft u deze beperking niet en het is echt goed te doen. Onthoud vooral deze tip: plak een kruis van tape of pleister over het te boren punt. Uw boor zal zo niet wegglijden wat de kans op schade minimaliseert.

Benodigdheden bij het boren in een tegel

1 waterpas
2 stift met dunne punt
3 eventueel (schilders)tape
4 boor
5 pluggen en schroeven, vaak meegeleverd met het product
6 waterpas

Stappenplan

1 controleer of er geen leidingen achter de muur lopen met een detector
2 houd het montageplaatje tegen de muur en leg deze waterpas
3 teken met de stift de rondjes van de schroefgaatjes
4 controleer nogmaals zonder het montageplaatje of de rondjes waterpas zijn
5 maak een kruis van de tape, hier overheen tekent u nogmaals de rondjes
6 schakel de klop- of hamerboorstand van uw boor uit, hier kan een tegel niet tegen
7 meet de lengte van uw plug door tape op de boor te zetten, zo boort u niet te ver
8 boor zachtjes tot u door de tegel heen bent, daarna kunt u harder boren
9 schroef het montageplaatje vast en bevestig de accessoire

Tips & Tricks

Gebruik als het kan de oude boorgaatjes en boor niet in de voeglijnen, dat biedt veel minder houvast. Als u wilt, kunt u ook eerst een tegelboortje gebruiken. Dit is een hard boortje met een scherpe punt. Hierdoor is de uitschietkans zonder dat u tape gebruikt miniem. Het maakt niet uit hoe groot het tegelboortje is, u gebruikt alleen de punt alleen om een klein gaatje als begin te maken. Hierna verwisselt u de boor naar een steenboor.

Bronvermelding: C-t-b.be, specialist in badkamerrenovatie.

badkameraccessoires-ophangen

ABOUT THE AUTHOR