|  | 

Loodgieter

De hedendaagse loodgieter is een duizendpoot

img-responsive

De werkzaamheden van een loodgieter omhelzen veel meer dan alleen het aanleggen van leidingen. Grofweg gezegd dient een loodgieter thuis te zijn in de aanleg, vervanging en reparatie van riolering, leidingwerk, sanitair en de centrale verwarming. Hierbij dient een loodgieter niet alleen het leidingwerk te plaatsen, te vervangen of te onderhouden, maar het gehele systeem. Een loodgieter dient van heel wat markten thuis te zijn. Vaak zijn loodgieters in bepaalde elementen van het loodgieterswerk gespecialiseerd.

Riolering

Klussen rondom de riolering zijn zeer veelzijdig. Dit kan gaan van het ontstoppen van een gootsteen in de keuken tot het aanleggen van een septic tank met het daar bijbehorende leidingwerk. Ook het lokaliseren van eventuele breuken in de riolering en het herstel hiervan vallen onder loodgieterswerk. Ook de gehele aanleg van een nieuwe riolering kan onder deze werkzaamheden vallen.

Lekkage

Lekkages worden door een loodgieter zowel gelokaliseerd als gerepareerd. Dat kunnen lekkages in verschillende soorten systemen zijn. Niet alleen de waterleiding zelf, maar ook het systeem van het sanitair of de centrale verwarming valt hieronder. Ook de lastiger te lokaliseren lekkages, zoals lekkages achter muren, de lekkages van het lood rondom schoorstenen en de lekkages van houten daken, kunnen snel en efficiënt door loodgieters gevonden en gerepareerd worden.

Centrale verwarming

Een loodgieter is gekwalificeerd om zowel het leidingwerk als de ketel en de radiotoren aan te leggen. Daarnaast kan een loodgieter ook de ontluchting aanleggen voor uw systeem. Ook het onderhoud valt onder de werkzaamheden van een loodgieter. Daarnaast kan hij u adviseren over welke ketel voor u het beste rendement aflevert. Ook is hij te consulteren omtrent reparatie en vervanging van een ketel. Eventueel kan een loodgieter ook een door uzelf geplaatste ketel keuren.

Sanitair

Loodgieters kunnen voor u uw sanitair plaatsen, zoals wc’s, douches en baden. Daarnaast kunnen ze daar de afvoeren van aanleggen en deze meteen op de riolering aansluiten. Wilt u uw badwater liever anders gebruiken, dan zijn loodgieters ook gekwalificeerd om uw over andere waterbesparende systemen te informeren en deze aan te leggen. Sommige bedrijven bieden daarnaast ook een ruim assortiment aan te installeren sanitair en kunnen u goed informeren over de mogelijke opties voor uw badkamer. Het tegelwerk in een badkamer valt niet onder het werk van een loodgieter. Hiervoor zijn tegelzetters beschikbaar.

Dakwerken

De werkzaamheden vaan een loodgieter omtrent dakwerken ligt onder andere in de aanleg en onderhoud van het waterafvoer. Een goede waterafvoer rondom uw dak zorgt voor een dak dat langer meegaat. Bovendien dienen de afvoeren vaak goed onderhouden te worden om hun effectiviteit te behouden. Ook dit onderhoud kunt u door een loodgieter laten uitvoeren. Daarnaast kunnen verschillende soorten onderdelen van dakbedekking ook door een loodgieter aangelegd worden. U kunt hierbij denken aan lood, koper en zink.

Een loodgieter inschakelen

U zoekt een loodgieter voor één of meerdere van de bovenstaande werkzaamheden? Neem dan een kijkje op de website van Mijn Klusser. Via Mijn Klusser vindt u de juiste vakman voor uw klus.

hedendaagse-loodgieter-is-duizendpoot

ABOUT THE AUTHOR