|  | 

Vochtbestrijding

Dryzone injecteren doe-het-zelf stappenplan

img-responsive

Vocht in uw muren kan voor grote (gezondheid)problemen zorgen. Er zijn veel manieren waarop vocht in uw muur terecht komt, het is belangrijk dit eerst goed uit te zoeken. Als het gaat om opstijgend vocht, is Dryzone een uitstekende manier om dit tegen te gaan.

Voorbereiding

De vloeibare gel van Dryzone spuit u in uw muur, waardoor een chemisch vochtscherm ontstaat, uw muur wordt waterafstotend. Het waterafstotend maken van uw muur vergt een goede voorbereiding en het is een grote klus. U moet het gipspleister eerst verwijderen tot een hoogte van 50 cm boven de waarneembare vochtschade. Vergeet niet te controleren of er leidingen in de muur zitten. Om het goed uit te voeren, gaat u als volgt te werk.

Het injecteren en afwerken

Nadat u uw pleisterwerk verwijderd heeft, boort u met een tussenafstand van 10 cm gaten met een doorsnede van van 12mm in het voegwerk van de muur. De gaten moeten doorlopen tot op 2 cm van de dikte van de muur. Hierna vult u de gaten met Dryzone. Dit doet u met een kitspuit of -pistool. Door de capillaire werking van de stenen, wordt Dryzone van boorpunt naar boorpunt verspreid en heeft u een chemisch vochtscherm. Als u een ondervloer van zandcement waterafstotend wil maken, dan boort u de gaten verticaal tot op het dragende beton. Hierna herstelt u het voegwerk en het pleisterwerk. Als niet in de voegnaden geboord kan worden, kunt u boren in het steenwerk.

U kunt Dryzone gebruiken in baksteen, betonblokken, natuursteen, holle bakstenen of snelbouwstenen, silicaatsteen of gevelsteen. Dryzone kunt u niet gebruiken op gipsblokken, dezen zijn te poreus. Na behandeling met Dryzone, duurt het bij een muur van 10 cm gemiddeld 5 maanden om uit te drogen. U moet rekenen op een droogtijd van 1 maand per 2 cm muurdikte. Indien een muur erg veel muurzouten bevat, te herkennen als witte pluisjes op de muur, zal het leggen van een chemisch vochtscherm niet afdoende zijn. U dient dan al het pleisterwerk te vervangen met tussenplaatsing van een vochtwerende tussenlaag zoals vlies of noppenfolie. Dryzone is verkrijgbaar in kokers van 310ml à €35 per stuk en foliecartouches van 600ml à €65 per stuk.

Bron: Pvdv – specialist in vochtbestrijding en gevelrenovatie.

dryzone-injecteren-zelf-stappenplan

ABOUT THE AUTHOR