|  | 

Traprenovatie

Wat kost een traprenovatie?

img-responsive

Een trap is de binnenkomer van uw huis en daarom behoorlijk belangrijk. Helaas is het vaak het laatste punt waar aandacht aan wordt besteed, terwijl een mooie verzorgde trap het nodige cachet aan uw woning geeft. Het renoveren van uw trap lijkt een hele opgave, maar is makkelijker dan u denkt en vaak al binnen één dag realiseerbaar. Een trap aansluitend bij de rest van uw interieur is erg mooi, zo wordt de splitsing door verschillende verdiepingen weggehaald en is uw woning één geheel.

Tegenwoordig zijn er veel materialen om uw trap mee te bekleden. Onder andere hout, laminaat, pvc, betonlook, vinyl behoren tot de mogelijkheden. Daarbij natuurlijk nog altijd tapijt. Onderstaand een beknopt prijzenoverzicht. Vergeet bij het bestellen van uw materiaal niet dat u bij sommige materialen ook een stootbord per trede nodig heeft en bevestigingsmateriaal.

Materiaal en prijs

Laminaat en vinyl zijn de relatief goedkoopste manieren om uw traptreden te bedekken. Beiden hebben het voordeel dat ze makkelijk schoon te maken zijn en goed op maat te brengen waarbij vinyl in veel meer kleuren beschikbaar is dan laminaat. De prijs van een een traptrede van laminaat inclusief stootbord, de overzettrede, begint rond de €25. De prijs van een overzettrede van vinyl begint rond de €28,-.

Tapijt geschikt voor een trap?

Tapijt is moeilijk om zelf te leggen, maar vaak vindt u een goede aanbieding inclusief leggen door een professional. Nadeel is dat het veel aan slijtage onderhevig is, voordeel dat heel prettig aanvoelt en geluid dempt. Het legwerk inclusief lijm begint bij €10,- voor een dichte trede. De tapijtkosten bepaalt u zelf.

Voordelen van PVC

Het bekleden met PVC heeft als voordeel dat het een structuur heeft waardoor het meer grip biedt. Het is recyclebaar en in veel kleuren te krijgen. Het heeft een hoge krasbestendigheid en slijt bijna niet. PVC is niet geluiddempend, dat kan keuze bepalend zijn. De prijs van PVC per pak stroken voor 3,34 m2 begint rond de €80,-.

Trap bekleden met hout

Makkelijk en mooi is het bekleden van uw trap met hout, waarbij het meest gebruikte materiaal eiken is. U kunt al eiken overzettreden kopen vanaf €33,- per tree.

Een betonlook trap

Nieuw en trendy is de betonlook trap. Er zijn 3 manieren om zo’n trap te maken. De prijzen verschillen per techniek. Een trap van echt beton kost rond de €1.000,- waarbij we u niet aanraden het zelf te doen. Wat wel heel goed zelf te doen is, is een betonlook creëren met betonstuc over de bestaande houten trap, dit begint rond de €29,-/m2. Als laatste kunt u uw trap verven met kalkverf of betonlookverf. Hiervoor heeft u ook grondverf nodig. U komt voor een totale trap op ongeveer €100,-, afhankelijk van de kwaliteit van de verf.

Offertes op maat aanvragen

Indien u de exacte prijzen voor een traprenovatie te weten wilt komen dient u contact op te nemen met een trappenbedrijf bij u uit de buurt. Via de offerteservice van ABC-Renovation.be komt u direct in contact met trappenspecialisten bij u uit de buurt.

Tags
wat-kost-een-traprenovatie

ABOUT THE AUTHOR